ABRIL I MAIG 2016

Abril i Maig, dos mesos on la primavera ens visita amb tot el seu esplendor, pluja, camps florits, orenetes que sobrevolen les nostres taulades amb el seus cants alegres. A la Resi també ens sentim pletòrics. Un diumenge ens van venir a visitar un grup de Bailaores de Flamenc. Tot un èxit.







Aquesta nena tan maca, és la Shaila, filla de la Laura, membre de l'Equip de Gerocultores. 











Els avis i àvies van fer uns cors amb piruletes per regalar a les nenes del grup, i elles els van dur bossetes amb bombons. Un dolç intercanvi d'agraïment.





Creient fermament en la importància de la implicació de les famílies en el dia a dia de la Resi, un dijous a darrera hora de la tarda ens vam reunir amb els familiars que van poder assistir a la primera xerrada d'una sèrie de xerrades que seguiran al llarg dels propers mesos. En elles parlarem sobre temes que els hi criden l'atenció. Sobre la vellesa, sobre l'acompanyament a la mort, sobre el dia a dia dels avis i àvies, sobre diferents malalties que afecten a la gent gran, etc. Així com també organitzarem junts, propers esdeveniments, excursions.....durant uns dies, aquesta urna recollia suggerències al respecte.



Aquest any per Sant Jordi ho hem festejat d'una manera diferent. Hem estat presents al poble de la Colònia Güell el mateix dissabte 23 d'Abril, amb la nostra pròpia paradeta, amb tot d'objectes fets per les àvies i avis de la Resi. Els dies previs va ser emocionant l'esforç de tot el grup per enllestir les labors, els dracs amb forma d'agulla d'estendre, els punts de llibre....i el dissabte va ser absolutament màgic. Un dissabte participatiu, àvies, avis, familiars, gent del poble, visitants, membres de l'Equip de Treballadores....riures, alegria, i uns calerons que vam recollir per poder marxar aviat d'excursió.





 











Com no podia ser d'altre manera, la Rosa ens va cuinar 3 coques de pa de pessic, crema i xocolata. Nosaltres els vam decorar, i els vam dur a la paradeta per vendre. A un euro el troç.
















Les agulles amb forma de rosa es van acabar de seguida!


La María, l'Alex i en Jan van cooperar en el muntatge de la parada, en la decoració, en les vendes.....vaja! res no se'ls hi escapava.


















L'Eulàlia es va animar, i vam anar per tota l'esplanada venent coca de xocolata. A un eurooooo! cridava. Era tan simpàtica i divertida, que ningú no es podia resistir.




Els coixins també van tenir molt d'èxit. Aques el va brodar l'Emília, i la Ramona el va acabar de cosir.


Aquest porta un quadret fet a ganxet per la Pastora, i també el va farcir i acabar de cosir la Ramona.



L'Alícia, membre de l'Equip, aquell dissabte tenia festa, i ens va venir a veure a la paradeta per donar soport als avis i comprar algunes roses fetes amb roba.


Les netes de la Leonides i la seva amiga, sempre a punt per donar un cop de ma.




El Salvador va estar força estona al càrreg de la paradeta, i va decidir convidar-nos a tots a un troç de pastís.













A les dues ja estem cansats i alguns pleguem, la Maite els duu amb el cotxe de nou a la Resi.



 I arriba l'aniversari del Moisés, que reuneix als seus quatre fills, i nets. 



I també l'aniversari de l'Ana, que reuneix a fills, joves, gendres i un munt de nets. 



I el de la María Coín!!! que també va reunir a tota la família.





Ah! i l'aniversari de l'Encarna!!! 




 Les visites a casa sempre són benvingudes. Ens sentim estimats i reconeguts. Aquest matí van venir a visitar unes amigues a la Pilar, ella orgullosa els hi va ensenyar la Resi de dalt a baix.


Així d'elegants han quedat les vidreres de la galeria de Güell. Les garlandes les han fet a ganxet la Rosa i la María Coin, i les ha cosides la Ramona.


     

Amb la Gemma els avis i àvies van fer un taller amb argila blanca i flors recollides per en Màrius al llarg dels seus passejos matinals, durant uns dies la Pilar va posar a assecar les flors en fulls de diari. Una tarda van fer les rodones d'argila i van enganxar hi les flors i també punta de plastidecor. Dies més tard en Salvador i en Moisés ho varen barnissar.





Et.......voilà!!!!


Fa bon temps, i és època de calçots, així que fa un parell de dijous que vam decidir fer una calçotada. En Gui Manel, fill de l'Emília, va venir a cuinar els calçots i les butifarres. Vam sortir tots a fer un aperitiu al sol i després, els membres de l'Equip d'aquell dia, van montar un menjador preciós. Va ser un mig dia diferent. Tots ens vam posar les botes. 


Preparant les brases....







































De postres la Rosa ens va preparar maduixots amb nata!!!













 Tornem a la rutina de sortir amb la Natàlia un cop per setmana a fer la compra al súper de Santa Coloma.




 I per finalitzar....unes quantes fotografies del dia a dia a la Resi de les darreres setmanes. Sortides al pati de la petanca, al jardí de Güell, esmorzars, jocs ....en definitiva, VIDA.












































































La felicitat no és fer el que ens agrada, 
sinó que ens agradi el que fem.
 J.W. Goethe

Comentarios

Entradas populares de este blog

Donar Vida al anys

ABRIL

CARNIVAL D'ANIMALS, EMOTICONOS I ALTRES HISTÒRIES