JUNY, COMENÇA LA CALOR, PRIMERS DIES D'ESTIU


Avui em ve de gust parlar de CASA.
Del concepte de casa, de llar, del lloc on fem família, allà on ens trobem en la tranquil·litat de saber-nos reconeguts, on ens retrobem amb les persones que coneixem i que ens coneixen,  on roman el racó preferit on podem descansar del dia a dia, on guardem els pocs objectes mes preuats, l'espai al qual s'arriba i es respira a fons, com quan et treus les sabates i camines descalç o et poses les sabatilles.....CASA.
Tots tenim un pensament quan pensem en casa, segurament ens ve al cap allà on vivim, les quatre parets escollides per refugiar-nos del carrer i crear llar, sols o acompanyats. Gairebé tots hem tingut mes d'una casa al llarg de les nostres vides, la casa on vàrem néixer i créixer, la primera casa on vam anar a parar quan vam volar del niu matern, amb el cor valent i el cap ple de somnis, la casa on vam establir la nostra pròpia família encoratjats potser pel desig de tenir fills i donar-lis la oportunitat de viure en un entorn segur, agradable i ple de bones intencions, cases....
Casa per a mi també són algunes poques persones, escollides per un seguit de xarxes emocionals amb les que hem sento vinculada, estimada, acceptada i valorada, cases....
I CASA és la Resi, la casa de les àvies i avis que hi viuen, la casa on fan família entre elles i ells, establint nous vincles amb persones que per una sèrie de causalitats han acabat compartint habitació, sala, menjador, activitats, tertúlies, records, alegries, penes, enrabiades i molts moments divertits.
La CASA on venen els seus fills i filles, nets i besnetes, amigues i veïns a visitar-les, a vegades Casa Seva segueix molt present i tots d'una manera mes evident o menys, acaben reconeixent a la  Resi, com CASA.
I aquí passem els dies, vivint l'Aquí i Ara, presents a cada moment i si mes no, amb la intenció de que així sigui. Gaudint, compartint dolors, tristors, pors, objectius i moltes, moltes activitats, que fan que cada dia a Casa, la Vida, el Camí que seguim fent tingui un sentit, com sempre així ha estat.
I com ens canta en Jaume Sisa....

Oh, benvinguts, passeu passeu, de les tristors en farem fum,
a casa meva és casa vostra si que hi ha cases d’algú.
Oh, benvinguts, passeu passeu, de les tristors en farem fum,
a casa meva és casa vostra si que hi ha cases d’algú.
Aquest brodat el va fer fa un parell d'anys la Pia, esposa de l'estimat Màrius,  inspirada en el que per a ella era CASA.






com a casa nostra, la cuidem i l'engalanem amb mil i un detalls, perque ens l'estimem, i ens agrada viure rodejats de racons bonics, i per que ens ho fem nosaltres mateixes i això ens omple de satisfacció personal.


A casa treballem, fent exercicis que estimulen la nostra memòria, activant la musculatura del cervell, manipulem peces per fer construccions, ens ajudem en el que podem, ens encarreguen treballs externs com fer els sobres regal pels convidats del casament de la filla de l'Anna, xerrem entre nosaltres, fem exercicis i compartim moments.



Ens visiten les filles...


















 Aprofitant el moments en que el sol no es potent, sortim a l'aire lliure















Les fissios, la terapeuta ocupacional, l'educadora social, l'animadora i la treballadora social, cada dia acompanyem a les àvies i avis en el seu dia a dia amb la missió de posar un somriure al present i fer-lo atractiu i aprofitable. I elles i ells ens recompensen diàriament amb la seva escolta, entrega i agraïment.







La Mari va fer anys i vam celebrar l'aniversari a l'hora de berenar, ens van acompanyar la seva germana i nebots.
 L'alegria mes gran la va tenir quan va visitar-la el seu germà de Badajoz.




ç

 La Enri, filla de la Carmen Morillo, ens ha ajudat a replantar l'Hort d'en Francisco, a la Paquita li agrada de cuidar-se'n




El nebot de la Rosa ens porta cireres de l'hort de la tieta.



 



                        









Toca canviar la decoració de la sala de Modol, traurem el circ i posarem un Passeig pels núvols.



l'Amèlia, filla del Demetrio i de la Orosia ens ajuda cada tarda amb les diferents feines que ens proposem.












 



 També hem volgut canviar una mica la sala de fisioteràpia, i la Gemma inspirada en les mans guanyadores del concurs fotogràfic proposat a les famílies el passat mes de Maig, ha dibuixat unes mans que representen el que per a nosaltres significa ACOMPANYAR dins de CASA a les nostres àvies i avis.
Oi que és una gran artista?



 En Jesús, pintor de professió, es mira atent els progressos de la Gemma



A casa ens agrada que ens visitin els nens, grans o petits, amb uns o els altres, la diversió està assegurada i l'intercanvi entre generacions ens beneficia a tots. Enguany van venir els nens i nenes de tercer de la ESO de l'escola LLor, que treballen a classe les emocions, i van voler que àvies i avis compartissin amb ells moments viscuts que recordaven amb Alegria.





 I un matí, la Rocío i la Johanna, ens van fer una sorpresa i van presentar-se amb els seus nadons, que varen fer les delicies de totes les àvies i avis.


 l'Ainoha filla gran de la Rocío ja coneix als avis i quan ve li agrada de compartir amb ells treballs manuals.





La Mari i la Orosia amb l'Oriol, fill de la Johanna.


Celebrem l'aniversari del Jesús.



Un somriure i compartir bon humor és un regal per tothom.


La Pura, dóna del Jesús García, també algunes tardes a fer tallers de manualitats amb les àvies.

 

Treballen amb les peces que serveixen per obrir les llaunes de refresc.


La Carmen Mena treballa en uns clauers que es vendran a la propera fira del Modernisme a l'Octubre.



REVETLLA DE SANT JOAN!!!

La Revetlla a la Resi sempre la hem viscuda amb moltes ganes de passar-nos ho bé, aquest any hem tingut un DESFILADA DE MODA inspirada en l'estiu, música i un berenar sopar boníssim, la tercera edició del concurs de coques a càrrec de les famílies i un concert del grup de gospel de la Núria.







Amb les àvies i avis vam estar treballant en la decoració de la festa i en els complements que ens he servirien per la desfilada. Trenes fetes amb trapillo, corones de cartulina i paper de seda i cintes fetes a ganxet per la María Coín. Armilles de plàstic amb decoracions de paper de seda, barrets....tot s'hi val per passar una estona juntes i participar del bon humor, de la música i dels somriures de tothom.






















Per berenar un forn de Sant Vicenç ens va fer uns entrepanets boníssims i la Rosa, com sempre encantada de fer gaudir els paladars , va el.laborar piruletes de parmesà, croquetes diverses i diferents tipus de truites.
































Espectacular va ser el concert a càrreg del grup de Gospel on canta la Núria!!! 














I com cada any, les famílies es van animar a participar del concurs cassolà de coques, i els que no la van cuinar, ens en van portar de comprades.










La guanyadora d'aquesta quarta edició del concurs ha estat la Montse, filla de la Paquita García.




Una vida buena se reconoce porque la persona ha hecho lo que tenía que hacer, ha dado lo que tenía que dar, ha recibido lo que tenía que recibir y ha amado generosamente.
Una buena vida se reconoce porque , a pesar de los pesares, nos mantenemos fuertes en los rieles de la misma y nos sentimos comprometidos a vivirla cada día con honestidad.
Una buena vida se reconoce en la alegría por la siembra y por la cosecha, y en la paciencia cuando atravesamos los yermos.

Joan Garriga-La Llave de la Buena Vida






































Comentarios

Entradas populares de este blog

Donar Vida al anys

ABRIL

CARNIVAL D'ANIMALS, EMOTICONOS I ALTRES HISTÒRIES