ESTRENEM ANY, BENVINGUT 2018!!

Ha començat un nou any, i com tots els començaments, hi ha una il·lusió que s'obre davant de la novetat, del que per endavant tenim com a desconegut, què ens espera al llarg dels propers mesos?
Amb l'alegria com a bandera, ens vàrem acomiadar del 2017 i la primera festa grossa va ser celebrar l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient, ells que ens porten cada vegada el tendre record de quan vam ser infants i fan possible que ens retrobem amb la màgia d'aquella innocència que sempre duem a dins els nostres cors.
Disposats a viure el lema de la Resi, AQUÍ I ARA UNA ACTITUD, àvies, avis, els seus familiars i tot l'Equip de professionals que els acompanyem en el dia a dia, ens proposem gaudir de cada moment del present i compartir-lo amb tots vosaltres.
Endavant 2018!!!

Brenem per la ocasió coca amb xocolata i nata.


Els Reis ens han portat regals per tots, els avis i les àvies de Güell i les seves famílies hem gaudit d'una estona molt intensa i emocionant.


A Modol, els esperàvem impacients. Vam deixar a una taula un detall pels nostres fills, fet per nosaltres.
Quédate hoy conmigo,
vive conmigo un día y una noche
y te mostraré el origen de todos los poemas.
Tendrás entonces todo cuanto hay de grande
en la Tierra y el Sol
y nada tomarás ya nunca de segunda ni de tercera mano,
ni mirarás por los ojos de los muertos,
ni te nutrirás con el espectro de los libros.
Tampoco contemplarás el mundo con mis ojos.
Ni tomarás las cosas de mis manos.
Aprenderás a escuchar en todas direcciones.
Y dejarás que la esencia del Universo se filtre por tu ser.

WALT WHITMAN

DIA A DIA, CAMINANT PER GENER

Pels matins a Modol fem activitats dirigides a preservar i estimular la memòria.  Tot allò que sabem i tenim una mica oblidat, treballem l'atenció, reforcem la memòria a curt termini i ens nutrim dels records del passat
  

        La feina de les fisioterapeutes, la Natàlia i la Laura, és importantíssima pels avis i àvies, amb elles es recuperen de lesions, preserven la mobilitat que gaudeixen i inclús poden arribar a millorar-la. Tots els matins les dues ens acompanyen amb aquelles ganes i alegria, que saben transmetre als residents.


  

   

 

 

 
 

Celebrar els aniversaris és un plaer a la Resi

Celebrem que fem anys, celebrem la Vida que ens ha estat donada i tot el que ha de venir, enfortim vincles entre les famílies i entre nosaltres.


Elvira amb les seves filles, la Isabel i la Carolina 


L'Amor amb el seu fill i una amiga.


Els aniversaris els festegem a l'hora de berenar, i la Rosa la cuinera, ens fa un pastís especial per a la ocasió. Mai és el mateix.


 Al Salvador el vam agafar per sorpresa durant l'esmorzar, ell prefereix no destacar massa.


 La Conchita va reunir als seus fills i alguns dels seus nets i besnets.

 

A Güell pels matins ens acompanyen l'animadora o una de les fisioterapeutes, i també la Núria, terapeuta ocupacional, que amb delicadesa i bon humor, facilita que les àvies i avis de la Resi, recuperin potencialitats perdudes, reforcin les que encara preserven i dintre del seu estat psico-fisiològic, cada dia que passi siguin menys dependents.


 


Hi ha dies de blau absolut, on comencem a ensumar aires primaverals, el sol ens regala la seva llum i escalforeta, i ho aprofitem per sortir al jardí a mig matí i prendre molta molta vitamina D.☀☀☀


   

I per les tardes ens acompanyen la Gemma, educadora social i l'Anna , dinamitzadora. Fem activitats de tot tipus, des de manualitats, gimnàstica, jocs de tot tipus, tallers diversos, tertúlies i preparem les festes que hem programat al llarg de l'any. Aviat....Carnaval!
Algunes tardes, tenim el plaer de gaudir de la companyia de la Victòria, una noia alumne del Llor, que cursa 3r de la E.S.O. i ve de voluntària, i la Zaira, la Carla, la Sara i la Èrica, que com ja sabeu, també comparteixen unes hores del matí amb nosaltres. 


 
Sortim al pati de Modol a prendre el solete.
Ja estem enllestint les disfresses pel proper Carnaval.
La Neus, la perruquera, sempre ressalta la bellesa de les nostres àvies, aquí la teniu amb la María Teresa.Hi ha qui gaudeix jugant matí i tarda al dominó, i a qui li agrada de tenir cura de les plantes.Sortir a caminar pel bosc dels voltants és un luxe que a la que fa una mica de bonança, mai desaprofitem. 


La Dolors marxa a viure a un altre lloc, entre tots hem escrit una postal amb una fotografia de la darrera excursió que vam fer tots junts, li desitgem que estigui molt a gust a la seva nova casa i esperem que vingui a visitar-nos sovint.«La sonrisa es una curva que lo endereza todo»
Phyllis Diller

Aquest gener, la Maite va participar al programa de RACC1 de l'Albert Om, <>
A partir d'una entrevista que es va fer en un programa anterior, a la Carlota Benet, filla d'en Josep M.Benet i Jornet, que ha escrit un llibre explicant la història del seu pare, actualment malalt d'alzheimer, es parlava sobre quan hom ha de prendre la decisió de dur al seu familiar a una Residència Geriàtrica, de com arriba a prendre aquesta decisió, de com es sent, del que espera de la Residència, del que es troba.
Va estar una experiència enriquidora, en quant es va parlar positivament sobre les Residències Geriàtriques, sobre la feina d'acompanyament tan important que es fa a les persones grans amb dependència i també per a mi va ser important sensibilitzar-me encara més de lo difícil que és per un fill/a per exemple, el fet de deixar al seus pare/mare a la Resi el primer dia i de com necessiten de la nostra comprensió, empatia i de que dia a dia es vagin guanyant la nostra confiànça.


 
“Los hombres olvidan siempre que la felicidad humana
es una disposición de la mente y
no una condición de las circunstancias”
John Locke
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Dono per finalitzada la publicació d'aquest blog avui, recordant amb estimació a dues àvies que ens han deixat fa molt poc, elles han marxat, el buit queda a la Resi, sí, i ple del seu record, de tot allò que elles i els seus fills i filles van compartir amb nosaltres i ens van regalar.Pilar, Rufina i Maria Eugènia. Tres dones de caràcter, treballadores, bondadoses i molt molt estimades pels seus fills.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

                                                 

<
no importan nuestras dotes potenciales o
talentos, sólo la acción les da vida.
Muchos de nosotros entendemos conceptos
como el compromiso, el coraje y el amor,
pero en realidad saber es hacer.
Hacer trae la comprensión, y las
acciones convierten conocimientos
en sabiduría.
No puedes atravesar el mar simplemente
mirando al agua>>.
RABINDRANATH TAGORE

Nota: he escollit les frases que avui acompanyen les reflexions d'aquest blog, del blog de l'Àlex Rovira.
Comentarios

Entradas populares de este blog

FINALS DE MARÇ, ABRIL I TALLERS I TALLERS I ALGUN QUE ALTRE ANIVERSARI.

CARNIVAL D'ANIMALS, EMOTICONOS I ALTRES HISTÒRIES

AGOST