UN PASSEIG PEL DARRER TRIMESTRE DEL 2016

Estem a prop de les festes nadalenques, com sol passar, el temps transcorre lleuger com els grans de sorra entre els dits d'una ma.
La última publicació d'aquest blog data de finals d'estiu, des de llavors moltes coses han passat a la Resi.
Esdeveniments, aniversaris, acomiadaments, tot plegat el dia a dia de qualsevol família, només que nosaltres som una família curiosament GRAN.
Així doncs, faig l'intent de publicar un resum del més destacat d'aquests mesos, desitjant que recordeu amb mi des de la emoció.

ANIVERSAAARIIII FEEELIIIIÇ!!!!🎶🎶🎶
  
La Tina va celebrar que feia 88 anys.


La Martina amb els seus estimats besnéts, la Laia i en Pau.


La Pepita i la Dolors Cutilles ho varen celebrar la mateixa tarda.

La Gemma va fer 24 el 24 de Setembre i els avies i àvies li van regalar una corona mooolt discreta.
La Ramona celebra l'aniversari a principis d'Octubre, una amiga seva va venir a acompanyar la i li va fer molta il·lusió. 

La Natàlia obrint el seu regal d'aniversari, i la Juanita que en va fer 86.En Ramon que va fer 91 anys ho va celebrar amb la seva família, que li va regalar una sessió de música i ball.
Tots vam gaudir molt de la festa.
      

 l'Antònia Mir va cantar una cançó, va demanar que el músic cantés una sardana i va disfrutar com mai. Fins i tot va acabar ballant amb la Maite


FESTA DEL MODERNISME 

Els dies 15 i 16 d'octubre es celebra la Festa del Modernisme a la Colònia Güell.
Enguany vam presidir una parada i vàrem vendre el gènere i els objectes que des de l'abril havien estat confeccionant.
Aquí ens teniu vestides d'època, dos obreres, una senyora de negre i una infermera. Quin goig que fem!


Dissabte i Diumenge al matí ens posàvem a vendre, La Francisca, la Ramona i l'Ana fan trapillo i cusen.


La Maria, l'Alexandra i en Jan ens van venir a ajudar.


Cactus de roba, tapetes, coixins i coixinets per les agulles, sobres sorpresa, bolsos i bossetes, vànoves i una catifa. Animals de drap i davantals. 
Es va vendre gairebé tot!!!!

L'eulàlia que és una gran comerciant, va vendre els sobres sorpresa en menys de mitja hora.
Els ninos de roba i els imans van volar de seguida de la paradeta.


Com podeu veure, les àvies van treballar de valent. Ens van quedar objectes realment macos i vam tenir molt d'èxit amb alguns productes, com els cactus.CASTANYADA 2016

 Com cada any, per celebrar la festa de Tots Sants, una tarda ens dediquem a fer panellets, passem una estona divertida i distreta, i el 30 a l'hora de berenar ens els menjarem, i també castanyes torrades i moniatos al forn.
  

 TARDA AMB ELS AMICS DE LA CORAL DE S. BOI

els amics de la Coral ens han vingut a veure fa uns dies per cantar nos nadales.
Sempre són molt ben rebuts i aprofitem després per berenar junts.

LA GARLANDA DE LA GRAN FAMÍLIA DE LA RESI

entre tots hem treballat al llarg de váries setmanes en una gran garlanda que representa a cada membre de la Resi, els hem vestit amb teles i els hem posat cares.
Ens ha quedat molt divertit.
Encara falten algunes!-: comenta en Salvador. (són les de les noies de l'Equip)
Un esmorzar diferent, avui xocolata amb xurrus!!!

Els esmorzars a la Resi són molt complerts, de diari esmorzem fruita, sucs, pa amb embotit i el cafè amb llet o colacao amb pastes i la coca que ens fa la Rosa cuinera, i de tant en tant, la Rosa que ens malcria, ens fa un esmorzar especial. Un matí de desembre ens hem llevat i la sorpresa ha estat una bona tassa de xocolata desfeta sucada amb xurrus. Un plaer per tothom.
 

ESTEM OCUPATS

A la Resi creiem que sentir se útil és bàsic per mantenir la il·lusió de viure. Som grans, sí, ja no tenim les mateixes facultats físiques d'anys enrera,  i mantenim igualment la necessitat de seguir un camí amb sentit, la voluntat de fer coses, la necessitat de que se'ns tingui en conte, de que es potenciïn les nostres fortaleses. En definitiva, encara podem aportar molt al si de la nostra comunitat.

Aquest taller de pintura ens va fer molt riure, doncs a vegades creiem que no sabrem o no podrem, i al final es tracta de deixar anar la nostra creativitat sense vergonya, tots portem un artista a dins!Quan estem ocupats ens distraiem, ens concentrem en la tasca a fer, i així deixem de pensar en el que de vegades ens fa patir.El joc de bitlles l'utilitzem sovint, ja sigui a la casa o al jardí, al Miquel i al Salvador Gil se'ls hi dona prou bé. 
A les tardes amb la Gemma i l'Anna fem grups, uns treballem en manualitats, altres juguen al dominó i d'altres prefereixen mirar la televisió.


Els avis s'ajuden entre ells quan ho necessiten, en Salvador li corda el botó del puny de la camisa al Miquel.
La Maria és una artista del ganxet, aquest és un dels molts bolsos que ens ha fet.

Ocupats i ocupades cosint, passejant pel jardí, plegant roba a la galeria mentre el sol ens escalfa, manipulant peces per muntar i desmuntar, acariciant un gos de peluix, el cas és passar l'estona de la manera que més ens motiva.

 Les sortides al super de Sta.Coloma ens agraden,aprofitem per portar li a la cuinera el que ens demana. Aquell dia la Juanita es va trobar a una amiga.
 La Isabel i en Salvador xerren entre ells, a la Resi es creen moments molt divertits i tendres.


 Quan un de nosaltres es troba malament i està ingressat a l'hospital l'anem a veure sempre que es pot, aquí amb en Francisco. Va ser un moment molt emotiu per a tots.
Es confirma que som una gran família.
En Jesús és pintor i aquí a la Resi ha tornat a retrobar se amb la seva gran passió, en properes publicacions veureu el racó que ara té a la sala.
I com ell, la Florentina, la Basilia i tots els altres gaudeixen igual al deixar anar la creativitat i contemplar el que s'ha creat.
 Fer gimnàstica ens agrada moltíssim, amb la Gemma i amb l'Anna fem unes taules d'exercicis molt dinàmics i divertits, sempre acabem amb música, rodes de memòria o acudits.


El memory ens ajuda a posar atenció i a treballar la memòria immediata.


Ja sigui fent exercicis escrits de llenguatge o matemàtiques, jugant al tres en ratlla, fent feines de la casa, comentant amb una amiga la història de vida com la Ramona i la Paquita, dibuixant, fent manualitats, cosint, passejant, es tracta d'ocupar nos, de vincular nos amb l'altre, de compartir moments.
passejar pels voltants de la Resi sempre ens agrada, fem exercici, sortim de casa, respirem l'aire del bosc.

la companyia dels animals ens aporta afecte i ens tranquilitza.Per a la Pilar i la Manolita els animals són una font constant d'alegria. La Mireia ve de tant en tant i ens fa un taller per a les costureres de la Resi, aquest cop ens ha fet confeccionar uns coixins, a partir de camises d'home velles.


Què us sembla el resultat?


 La música ens relaxa, ens ajuda a evocar emocions passades, ens fa somiar i recordar. Gaudir.
Al Màrius li agrada d'escoltar música clàssica i sarsueles. 
Al Salvador músic d'acordió, i també els passodobles.
A la Dolors li agrada en Lluis LLach, la música clàssica entre d'altres.


 


la Elisa, filla de la Martina sempre ens té ocupades amb diferents tipus de labors, aquestes són unes paneres fetes amb reixetes de plàstic.
El bingo segueix sent el joc estrella de les tardes dels caps de setmana.


 Aprofitar quan fa sol i sortir al jardí és quelcom molt beneficiós per estimular un bon estat d'ànim.


L'Angeles, la Concha ,la Rufina i en Màrius són felices amb els seus besnéts.  I els demés també i gaudim de la seva espontaneïtat.
Inter-actuar amb les nines ens socialitza, ens ajuda a treure les emocions, ens evoca emocions. A l'Ana li encanta fer ganxet i té molta idea, aquí ens ensenya un clauer que ha fet, amb forma d'espardenya. Les famílies han aportat diferents tipus de jocs de taula, aquest que fa servir la Leonides li serveix per fixar se en les imatges i buscar les respostes adequades a les preguntes que aquestes suggereixen.
En Salvador i en Miquel recullen espígol per a unes bosses que la Ramona i la Francisca estan cusint.


La Lourdes Bermejo ens va venir a visitar un matí, i així vam poder li ensenyar "in situ" com vivim a la Resi.Desitjo us hagi agradat aquest passeig. Queda en construcció :
Excursió per Barcelona
Preparatius Nadalencs
Comiats
Fira de Santa Llúcia
Visita de la Coral del Llor.
〰〰〰〰〰〰LA VERITABLE ALEGRIA ÉS ALEGRAR-SE AMB L'ALTRE

Antoine de Saint-Exupéry
Comentarios

Entradas populares de este blog

Donar Vida al anys

TARDOR, HIVERN A LA RESI, DARRERES SETMANES DEL 2017