JULIOL


Juliol és un mes estiuenc per excel·lència, a la Resi mirem de passar-lo sense sentir massa els estralls de la calor, seguim creant projectes per mantenir-nos distrets i sentir-nos útils.
Seguim celebrant els aniversaris a l'hora del berenar, les famílies ens venen a veure, treballem amb les fissios, amb la terapeuta ocupacional, l'educadora i les animadores.
La Resi "no tanca per vacances"😏



La Maruja amb les filles i els nets i neta i besnets celebrant el seu setanta sisé aniversari.


Fent una mica de gimnàstica amb l'Anna.




Arriba l'hora de l'Spa



 


La Gemma i l'Anna acompanyen a les àvies i avis, creant un ambient relaxat, amb música tranquila i demanant als participants que mirin de no parlar, respirar fons i seguir les indicacions que vagin rebent.
Els peus en contacte amb l'aigua de la piscineta, els massatges amb crema hidratant a cames, braços i cara, i una mica d'aromateràpia amb olis essencials, acaben per aconseguir un Aquí i Ara on s'entra en contacte amb una mateixa, on som conscients de que aquella estona ens estem cuidant, i l'únic que val a tenir en compte són els sentits i connectar amb el nostre Ser.

 


el segon cop vam traslladar la piscina al pati anglès, allà ens va ser mes fàcil entrar en un estat de relax i de retrobament amb un mateix.


Per la tarda, pel matí, a la Sala Modol sempre hi ha molta activitat. Hem acabat de preparar una tanda de cors, hem acabat la decoració del Passeig entre Núvols, fent un zeppelin i uns quants globus






A la Sala de Güell treballem sovint l'atenció i la psicomotricitat fina. Aquí la Núria, la Gemma i l'Anna treballen amb les àvies ambla finalitat de crear moments presents individualitzats. Es tracta de preservar totes aquelles potencialitats que malgrat l'edat i algunes malalties, encara hi són i ens ajuden a conectar-nos amb l'Aquí i Ara.
Es busca la complicitat de la persona, crear un ambient agradable i respectuós i molt afectuós. La resposta sempre és positiva, a vegades fins hi tot sorprenent i absolutament agraïda i enriquidora per ambdues parts.


Ens relacionem, parlem de les nostres coses, ens preocupem per l'altre, hi ha moments que són divertits.

 



En bona companyia.


Àngeles dibuixant tan a gust. En Ramón prefereix els espais tranquils, quan pot, "s'escapa" a sala GÜell i gaudeix de la televisió i de les seves feines.


La Neus acaba de pentinar a l'Adela. Sentir-nos maques també ens ajuda a sentir presència i passar una estona en mans de la Neus és pura teràpia.



A la Pepa li agrada estar activa, sobre tot als matins, per les tardes és mes de sortir a la fresca, la Juanita s'esforça amb la seva tasca, ella sap que després estarà una estona mirant la televisió.



 La Yvonne i la Ramona són bones amigues, a elles els hi encanta fer tota mena d'exercicis de matemàtiques i llenguatge, quan mes els hi compliques mes s'engresquen.
  

l'Angustias i Francisco ben concentrats.


Quan la Carmen no marxa de passeig, pels matins li agrada fer una mica d'exercicis. La Paquita prefereix dibuixar.



manipular objectes per col·locar-los allà on demana la forma, o buscar cartes d'un mateix pal, serveix per prestar atenció, estimulant el cervell, proposant-nos un repte i afavorint l'augment d'auto estima.



 La Mari i l'Angustias són molt bones amigues, sempre es fan costat, els agrada seure juntes. Elles es cuiden mutuament i parlen molt de tot i de res.



El 13 les àvies, avis i companyes de la Resi li van preparar una bonica sorpresa a l'Anna. Uauuuuu!!! sòc afortunada! 


La Paquita va fer anys el 14 de Juliol i van venir sa germana i les filles a celebrar ho.




En Jesús cada dia es posa una estona a la seva taula i segueix gaudint de la seva gran passions, el dibuix i la pintura.
La María està feliç quan qualsevol dels seus nets, en té moltíssim, es passa una estona a fer-li una visita.


 La Carmen utilitza la tàblet pels matins per parlar amb les filles que viuen a Granada i Tarragona.


En Martí fa poc que pertany a la família de la Resi, a ell li agrada de fer pels matins uns quants exercicis i també li agrada molt dibuixar.


 Mirar un llibre de fotografies o fer una estona de ganxet,
el cas és fer alguna cosa quan ja no es tenen ganes de mirar la televisió, la Carmen i l'Amor juguen entretingudes al Lince.


El dominó segueix sent un dels jocs preferits de molts avis, la Yvonne dinamitza aquesta partida amb el Francisco i el Juan.

 
L'estona del menjador també es pot aprofitar per fer presència, mirant un llibre de fotografies d'animals, endreçant de petit a gran els números de fusta....


 Quan es tracta de menjar, la Maruja gaudeix com la que mes.

 
Els familiars a vegades ens acompanyen durant els àpats del primer torn, l'Antonio aquí està amb una de les seves filles.




Sessió de Spa per a les àvies de primer torn.


Amb elles vam preferir acompanyar a un grup mes reduït i va ser un èxit total. Elles i la Gemma i l'Anna van gaudir molt de l'experiència i dels resultats.









Aquí m'estic tot sol a la vora del mar. Sóc la natura sentint-se a si mateixa. Veig les onades venir i desfer-se en la platja assolellada. L'interminable moviment de llur immensitat brillant m'ullprèn, i el ritme del rompre en la platja va gronxant-me el sentit, mentre la marinada m'acaricia el front i em duu les bones sentors del mar. Tinc un benestar molt gran, però pacífic; no penso res, és un èxtasi.

Francesc Torralba - L'Art de saber estar Sol.









Comentarios

Entradas populares de este blog

Donar Vida al anys

ABRIL

CARNIVAL D'ANIMALS, EMOTICONOS I ALTRES HISTÒRIES