SANT VALENTÍ 2015




L'ORIGEN DE SANT VALENTÍ

FEB
14
DE
L'origen de sant valentí prové de l'Imperi Romà. En el any 270 d.c, hi havia un sacerdot a romà que es deia Sant Valentí. Durant aquells temps governava l'emperador Claudi II, el qual va prohibir als joves casar-se i viure en matrimoni, ja que pensava que els joves solters i sense família eren els millors soldats i d'aquesta manera no tenien cap compromís d'anar cap a la guerra.

També va prohibir el cristianisme ja que es considerava el déu suprem. El sacerdot no va acceptar el decret i va desafíar el rei. Valentí es va rebel·lar i va començar a casar parelles joves en secret sota el ritual de l'església.

Quan Claudi se'n va assabentar, va demanar que el portéssin davant seu i va intentar convèncer Valentí per tal que renunciés al Cristianisme i servís l'Imperi i els déus romans. Valentí no ho va acceptar i va seguir fent propaganda sobre el cristianisme. Llavors l'emperador i els seus aliats el van empresonar amb sentència d'execució.

Mentre Valentí esperava la seva sentència a la presó, el seu vigilant Asteri li va presentar la seva filla Júlia que era cega perquè l'ensenyés . De totes maneres, Asteri, el va retar a veure si aconseguia tornar-li la vista a la seva filla i Valentí ho va aconseguir. En veure això, Asteri i tota la seva família es van convertir al cristianisme.

Però la sentència de Valentí encara era ferma i se'l va executar el 14 de febrer. Segons diuen, es va plantar un ametller al costat de la seva tomba. Aquest arbre actualment és un símbol d'amor i d'amistat eterna.

Imatge tradicional de Sant Valentí

(article publicat al blog Clàssics a la Romana)

A la Resi aprofitem qualsevol festivitat per cel.lebrar-le i si es pot, també treballar sobre el motiu de la mateixa. Aquest catorze de Febrer vam fer galetes en forma de cor, que ens vam berenar. També vam fer uns cors com vitralls.







 




I la Rosa, la nostra cuinera, com no podia ser d'una altra manera, ens va preparar uns deliciosos pastissos.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Donar Vida al anys

ABRIL

CARNIVAL D'ANIMALS, EMOTICONOS I ALTRES HISTÒRIES